Bölüm Hakkında

Bölümümüz 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında ilk öğrenci alımını gerçekleştirmiştir. Dört yıllık eğitim sürecimiz boyunca, kuyumculuk sanatına odaklı uygulamalı derslerin yanı sıra, farklı sanat disiplinlerini tanımaya ve sanata dair düşünce üretebilmeye yönelik seçmeli derslerle desteklenen kuramsal ve uygulamalı bir program iç içe sürdürülmektedir.

Öğrencilerin gelişimi için anahtar role sahip kültürel dersler ile alan dersleri; staj, işyeri eğitimi, fuarlar, sergiler, araştırmalar, seminerler, yaratıcı tasarım ve uygulamalar ile desteklenmektedir.

Program Profili

Bölümümüz; kapsamlı eğitim programı sayesinde alanında uzmanlaşmış, üstün becerilere sahip, mesleki kazanımlarını yüksek teknolojinin kazandırdıkları ile entegre edebilen, entelektüel bakış açısına sahip, yenilikçi ve özgün eserler üretebilecek sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kabul ve Kayıt Koşulları

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümüne iki farklı şekilde öğrenci yerleştirmesi yapılmaktadır. Bölüme alınacak öğrencilerin %40’ı YGS-5 puan türü ile MTOK kontenjanından, %60’lık dilimi ise herhangi bir puan türünden 240 taban puanı almış olanların girebilecekleri Özel Yetenek Sınavı’nda başarılı olanlardan seçilmektedir.

İstihdam Olanakları

Bölüm mezunlarının bir stüdyo kuyumcusu olarak kendi atölyelerini açma ya da kuyumculuk sektöründe, üretimin farklı alanlarında ve düzeylerde sorumluluk üstlenebilme fırsatları bulunmaktadır.

Kendi alanlarında ya da sanat ve tasarımla ilgili disiplinlerde akademik çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, yükseköğretim kurumlarında akademisyen olarak atanabilmekte, ayrıca eğitim formasyonu alarak öğretmen olabilmektedirler.

YURT İÇİNDE LİSANS DÜZEYİNDE

KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI EĞİTİMİ VEREN OKULLAR